sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Pitopalveluita ja juomia!

Heippatirallaa täällä taas! Pienen häähypetys tauon jälkeen onkin jo aika taas availla hieman hääsuunnitelmia ja purkaa ajatuksia sekä ideoita. Päästäänkin siis yhteen tärkeimmistä elementeistä, eli ruokaan ja juomaan. Ollaan Simon kanssa kummatkin ravintola-alalla, niin ruoka on luonnollisesti meille tärkeää. Sen pitää olla maistuvaa, monipuolista, kaunista, värikästä ja houkuttelevaa. Vaihtoehtoja saa olla sopivasti, muttei liikaa. Pitopalveluita on harkinnassa Suomenlinnan panimo ja Theron catering. Suomenlinnan panimo olisi erittäin kätsä, niin ei tarvitsisi kantaa huolta pitopalvelun lauttapaikoista ja sun muista, kun ruuat tulisivat ihan nurkan takaa :) Cocktailpalaksi ajattelin itse taikoa ihanan virkistävän, kylmän minttu-kurkkukeiton. Vieraat voivat hujauttaa ulkona sen nassuun sillä aikaa kun meidän hääkuvia räpsitään.

Haluamme häihimme buffetin, lautastarjoilu olisi aivan liian jäykkää ja tylsää. Kaikki saavat hakea vapaasti juuri sitä ruokaa ja juuri sen verran kuin tahtovat. Mukavaa ja rentoa. Ei mitään sivuliinan kanssa jäykistelyä.
Jostain syystä ajatus lämpimästä ruuasta ei kiehdo minua sitten ollenkaan. Tahtoisin mielellään erillaisia kylmiä/haaleita vaihtoehtoja, joku vaikkapa kahdeksan erillaista vaihtoehtoa josta jokainen varmasti löytäisi jotain ihanaa. Makumaailmoja saisi olla Italiaa, Espanjaa, Välimerta ja Marokkoa.
Aika pitkälti Boulevard Socialin makumaailmaa, mutta lisänä ehkä Italian antipastoja. Tzatzikia, tabbouleh salaattia, ilmakuivattuja kinkkuja ja salameja, tahinia, harissaa, lohipastramia, tiikerirapuja, merques makkaraa, paljon yrttejä... Kuola alkaa ihan valua kun vain ajatteleekin! Namiskuukkeli. Meille tulee häihin myös muutama mukula, joten lapsille pitää olla varattuna myös jotain mukavaa mutustettavaa, ei tosiaankaan mitään nakkeja ja ranskakaisia vaan jotain hyvää ja houkuttelevaa, mutta terveellistä :)Värikästä, maukasta ja ihanaa :)


Juomat aiomme hakea Tallinnan puolelta, se tulee ihan hirmuisen paljon halvemmaksi! Alkuun joku ihana hieman makeampi kuohuviini, Antech olisi ihan huippu ihana, mutta sitä nyt taas ei tunnu saavan ostettua omaan käyttöön sitten mistään. Kuohuviiniä pitäisi olla noin 15 pulloa. Pöytiin valkoviini ja punaviini, joissa valkoviinissä mielellään riesling rypäle ja punaviinissä pinot noir rypäle. Noin 25 pulloa kumpaakin, punaista todennäköisesti hiukka vähemmän. Viinin vieraat saavat kaadella itse lasiinsa, tarjoilijoiksi meille tulee nimittäin muutama työkaveri, joiden homma on ainoastaan blokkailla likaiset lautaset pois. Iltajuominneiksi hommataan 10 lavaa olutta ja 10 lavaa kuivaa siideriä, ja parille oudolle linnulle lava lonkeroa. Siitä tulee noin kuusi tölkkiä per nenä. Lisäksi ehkä noin parikymmentä breezeriä tai vastaavaa söpöä juomaa. Vessoihin muutama piilopullo :) Lisäksi vielä kahvin kanssa tarjottavat avecit, jotka tulee olemaan jonkin sortin kermalikööri ja Fireball viski. Tuntuu aika suurelta määrältä, mutta se olisi kamalaa jos kaikki loppuisi kesken. Mielummin liikaa kuin liian vähän :) Holittomille Ice Tea, Cola ja Fanta tölkkejä, sekä muutama vissy. Hinnaksi näille kaikille tulee yhteensä se max. 800 euroa kun jaksaa Tallinnaan saakka lähteä sompailemaan. Kyllä näillä mukavat kemut saadaan aikaiseksi!


Ihanaa joulun odotusta, se on kohta täällä! <3

3 kommenttia: