torstai 14. toukokuuta 2015

Häämusiikki

Olen alkanut pohdiskelemaan häämusiikkia. Monelta bändi aloittaa? Kauan soittaa? Mikä bändi? Tuleeko viimeisiksi tunneiksi DJ? Vai riittääkö joku meidän tekemä huikea Spotify soittolista? Ja tausta musiikki, esim ruokailun ajaksi? Häätanssin esittäjä? Mitä kaikki maksaa?

Simon veli soittaa Porissa Selim P. bändissä, joka olisi ihan UNELMA saada meidänkin häihin! Aivan huikea bändi, super ammattitaitoista porukkaa joka saa aikaan todellisen bilemeiningin ja soittaa kaikkea musiikkia laidasta laitaan! Tietenkin asiaa hieman hankaloittaa se että bändi on Porissa ja häät Helsingissä. Mut jos asia saadaan järjestymään niin todellakin Selim P. tulisi olemaan se meidän häiden esiintyjä. Sormet ja varpaat ristiin siis. Bändi voisi soittaa tyyliin 20-23:00 jonka jälkeen tulisi ehkä jonkin sortin DJ loppu ajaksi. Juhlatilastahan pitää siis poistua kello 01 mennessä. Toisaalta houkuttelisi myös tehdä viimeisille tunneille ihan oma soittolista Spotifyin kautta, mihin saattaisiin juuri ne kipaleet jotka tahdotaan. Ja lopussahan ihmiset tuppaavat olemaan jo hiukka maistissa ja huojuvassa olotilassa, niin tuo oma lista voisi riittää ihan hyvin. Moni tuntuu tekevän itse häidensä soittolistan, ja Simo on sitä mieltä että meille riittää ihan vain tuo Spotify lista.Häämarssia ei olla vielä mietitty, mutta varmaan ihan perinteisellä linjalla mennään. Hirmuisesti haluaisin, että vihkitilaisuudessa soitettaisiin akustinen versio Romanssi kappaleesta. Simo vaan on sitä mieltä et se on hirveä klisee joka soi aina jossain "Kauhajokelaisissa satuhäissä latojen keskellä". PAH sanon minä. No joo, on se ehkä vähän kulutettu. Mutta silti. Se on aivan ihana ja super kaunis kappale. Siitä tulee aina mieleen kun tenavana olin mummolassa ja katsottiin mummon kanssa sadepäivinä vanhoja mustavalkoisia suomifilmejä, ja jossain elokuvassa tuli tämä kappale. Muistan vain että silloin pienenä päätin että haluan ehdottomasti että se soitetaan omissa häissäni. Häävalssiksi se on kyllä liian klisee. Mutta väliesitykseksi kirkossa se voisi olla ihana <3 Siinä on vain se pikku ongelma että aina kun kuulen tuon kappaleen, niin alan vollottamaan. Meikkivaroitus. Haluaisin siis kirkkoon jonkun lauluesityksen. Täytyypi vielä keskustella sen ihmisen kanssa jonka toivoisin jotain esittävän jotain että mitä mieltä hän on koko asiasta. Ja muutenkin vihkitilaisuus saisi sisältää mahdollisimman vähän virsiä ja paasausta jumalasta sun muusta. Ne ei vain ole meidän juttu. Paitsi tietenkin ne pakolliset jotka kirkko vaatii. Toissapäivänä lueskelin kirkon sivuilta vihkitoimituksen kulkua, ja aloin pillittää kuin hana kun luin vaihtoehtoja siitä kuinka "Tahdotko" kysymys esitetään. Oi että. Tai ehkäpä ne on vain nämä hormonit.

Ja häätanssiksi meille tosiaan tulee eräs John Mayerin kappale todennäköisesti Simon kaverin esittämänä. Hirveästi olisin halunnut että kappaleessa olisi ollut pelkästään laulu ja akustinen kitara, mut Simon mielestä se on kuulemma tylsä pelkällä kitaralla. Täytyy ilmeisesti kuunnella herraa tässä asiassa, sehän nuo musajutut tässä parhaiten tietää :)


                                                                           Muisk! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti