tiistai 16. kesäkuuta 2015

Istumajärjestyksellä leikkimistä

Tänään ajattelin aikani kuluksi kokeilla vähän järkkäillä alustavaa istumajärjestystä. Ei kiva. Ei hyvää päivää kun voi olla haastavaa yrittää saada 80 ihmistä istutettua niin että jokainen viihtyisi. Kun pitää miettiä että kuka puhuu englantia, laittaakko eronneet vanhemmat samaan vai eri pöytään, kuka tuntee sen ja sen tai kuka ei tunne ketään. HUOH.

Ja ketäs sitten häihin kutsutaan? Tietenkin kummankin vanhemmat, isovanhemmat, lähimmät sukulaiset, ystäviä ja työkavereita. Ystävistä aion jättää kutsumatta kokonaan ne ihmiset, jotka tulee aina kutsuttua synttäreille, valmistujaisiin ja babyshowereihin mutta jotka eivät koskaan saavu paikalle syystä tai toisesta. Ihan turhaa tuhlata kutsuja ja aiheuttaa vain itselleen mielipahaa kun taas joutuu miettimään että "noh, tuleekohan se ja se tälläkään kertaa paikalle vai ei" ja joutua vain pettymään kun ei taas saavuta paikalle milloin minkäkin syyn nojalla.

Kutsutaan meidän häihin siis myös noin kuusi vierasta jotka puhuvat pääasiassa englantia, niin olisi järkevää istuttaa heidät samaan pöytään tai suhteellisen lähekkäin toisiaan. Mutta siihen kun lisää vielä avecit päälle niin pöydän pitäisi olla vielä aika iso.

Sitten pitää tosiaan miettiä että mihin sijoitan eronneet vanhempani, että voiko heitä laittaa samaan pöytään. Todennäköisesti ei. Ja sitten taas jos vanhempani istuvat eri pöydissä niin kumman pöytään
sitten sijoittaa Simon vanhemmat ettei kukaan loukkaannu. Hiphei.

Sitten tietysti olisi kiva saada ihmiset sekoitettua niin että pöydässä ei kaikki tuntisi toisiaan, vaan että vieraat pääsisivät myös tutustumaan toisiinsa. Eli niin että pöydästä puolet tuntisivat toisensa ja puolet eivät. Ja että ikäjakauma menisi pöydissä myös suhteellisen järkevästi. Aika nuorta ja keski-ikäistä juhlijaa meillä kyllä tulee olemaan, vanhuksia tulee vain muutama.

Ja meidän pöydän läheisyyteen olisi kiva laittaa istumaan ystäviä ja läheisimpiä ihmisiä joiden kanssa muutenkin haluaisi rupatella. Ja sitten pikkulapset. Pitäisikö lapsilla olla oma pöytä vai pitäisikö heidän istua vanhempiensa vieressä? Lapsien ikäjakauma tulee kyllä olemaan aika vaahtosammutin tasoa vielä, paria vanhempaa lukuunottamatta. Turvallisinta on ehkä laittaa heidät vanhempiensa viereen istumaan. Kummiskin lapsoset varmasti kirmailee keskenään ympäri juhlatilaa, ja tuskin pysyvät kovin kauaa paikoillaan. Ja mihis me sitten plassataan meidän pikku Mölli? Varmaankin jonkun meidän vanhemman viereen, tai missä tuo meidän silloin yksi vuotias pikku pallero sitten parhaiten viihtyykään.

Aika hakuammuntaa istumakartan tekeminen vielä on, kun ei kaikista vieraista vielä tietenkään tiedä että tulevatko he vai ei. Pöytämuodot on taasen jo selvillä. Meille tulee siis juhlasalin toiselle sivulle kahdeksan pitkää pöytää, johon jokaiseen mahtuu istumaan 10 henkeä. Vieraiden pöytien vasemmalle puolelle tulee Simon ja mun oma pöytä. Ja buffetpöydät tulee pitkien pöytien oikealle puolelle, ja sinne olisi tarkoitus sijoittaa myös karkkibuffet. Bändi tulee juhlasalin toiseen sivuun, ja siinä on myös kunnolla tilaa tanssilattialle. Harmi kun en pysty iPadilla liittää tähän suoraa kuvaa pohjapiirrustuksesta, mutta sitä voi itse käydä vilkaisemassa pirunkirkon sivuilla.
Tässä on suora linkki pohjapiirrustus vaihtoehtoihin. Meille tulee siis tuo ensimmäinen vaihtoehto, mutta ilman noita kuuden hengen pöytiä. Näin saadaan lisää liikkumatilaa pöytien välissä.

Ainiin, tänä vuonna sireenit ovat kukkineet todella aikaisin. Helsingissä ainakin kaikki sireenit ovat jo täydessä kukassaan. Toivottavasti ensi vuonna ne tulisi ajallaan vasta kesä-heinäkuun vaihteessa, kun meidän oli tarkoitus laittaa niitä pöytäkukiksi. Muuten joudutaan keksimään joku muu ratkaisu. Olisi kummiskin kiva että pöytä kukat olisivat luonnonkukkia :)Jänskää, raskausviikkoja meillä on nyt jo 36+1, eli ensi maanantaina Mölli lasketaan jo täysiaikaiseksi! Jännää! Saisi mun puolesta putkahtaa maailmaan jo juhannuksen jälkeen <3 Käytiin Simon kanssa sunnuntaina ottamassa studiossa raskauskuvat, lisäilen myös tänne varmaan muutaman heti kun ne ovat valmiita ja saadaan ne kuvaajalta.

                                                                      Muisk!! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti