perjantai 17. heinäkuuta 2015

Hääkukkia ja myöhästyneitä vauvoja

Täällä ollaan edelleen yhdessä osassa, vaikka laskettuaika meillä oli jo maanantaina. Kaikki poppaskonstit ja kikat on kokeiltu että saataisiin tämä baby syntymään. Mutta ei. Pikku kaveri tuntuu viihtyvän mahassa erittäin hyvin. Parina päivänä ollut kyllä jo sellaista oloa että tänään tulee lähtö, mutta olot on aina loppuneet kuin seinään. Maanantaina meillä onkin sitten neuvola, niin täytyy vaatia että saataisiin mahdollisimman pian aika jonkinnäköiseen arvioon, tutkimukseen tai jopa käynnistykseen. Alkaa pikkuhiljaa nimittäin hermo mennä, kun tuntuu ettei mitään tapahdu ja aika vaan matelee. Onneksi helteet on loistanut poissaolollaan niin olo on pysynyt suhtkoht hyvänä ja normaalina. Välillä sitä melkein unohtaa olevansa raskaana :) Onneksi olen selvinnyt todella pienellä painonnousulla, vaikka herkkua on kyllä uponnut nassuun jos jonkinlaista. Kaikki lisääntynyt paino taitaa olla oikeastaan itse vauvaa ja muuta asiaankuuluvaa vempelettä sekä nestettä. Uskon että pääsen jo elokuussa metsästämään hääpukuja, alkaa sormet jo syyhytä liikkeiden suuntaan :)


Ja sitten taas häähöpinää. Muhun on nyt iskenyt sellainen "tee itse" kärpänen. Hirveästi tekisi siis mieli tehdä meidän häihin mahdollisimman paljon juttuja itse omin pikku kätösin. Ainakin hääohjelmat, save the date kutsut, vieraskirja lappuset sekä hääbingo tehdään itse. Tai ne on jo oikeastaan tehty, paitsi hääohjelmat jotka voi tehdä valmiiksi tietenkin vasta viimeisinä viikkoina ennen häitä. Höpötin jonkun kanssa tässä joku aika sitten hääkimpusta, että mitäs jos sen sitoisikin itse. Ostaisi vain kukkakaupasta juuri niitä kukkia mitä haluaisi ja tekisi niistä super ihanan kimpun. Mukaan vielä kukkateippiä sekä rulla valkoista silkkinauhaa jolla saa vihreät varret nätisti piiloon. Käytiin Simon kanssa pällistelemässä eilen kukkakaupassa leikkokukkia, ja idea voisi olla oikeastaan tosi toimiva. Oon itse jotenkin ehkä hiukkasen yllättynyt että miten pikkutarkka musta on tullut hääjärjestelyjen kanssa, kaiken pitäisi olla millilleen oikein. Itse sidotussa hääkimpussa olisi myös sitä jotain. Enemmän tunnelmaa. Kukkavieheet saa kyllä joku ammattilainen tehdä, niitä en ajatellut alkaa itse näpertämään. Ja hääkimpun sekä heittokimpun tekisin itse päivää ennen häitä.


                                                                     Kuva


                                                                  Kuva
Kukiksi ajattelin isoa neilikkaa (valkoinen tai vaaleanpunainen), pionia (valkoinen, vaaleanpunainen tai vaalean liila) sekä valkoista ruusua. Enimmäkseen kimpussa saisi olla neilikkaa, ja siellä täällä pionia sekä ruusua. Neilikka kestää ihan super hyvin, meillä oli juuri maljakossa kimppu neilikoita jotka kestivät nätteinä kaksi viikkoa! Lopputulos kimpulle olisi jotain alla olevan tyylistä.


Pöytäkukiksi meille tulee sittenkin sireenien sijasta jasmiini. Sireeni ei ilmeisesti kestä maljakossa nimittäin hirveän hyvin, ja niiden kukinta-aika alkaa olla heinäkuussa jo auttamattomasti ohi. Löydettiin tuo jasmiini Simon kanssa kun viimeksi käytiin Suomenlinnassa. Se tuoksuu ihan huumaavan hyvältä! 
Meillä on ollut nyt muutaman päivän jasmiinin oksa kotona maljakossa, ja se on vielä ihan nätin näköinen. Eli toisin sanoen sen pitäisi kestää häiden läpi hyvin.Meidän maljakot kun aika matalia ja pikkuisia, niin noita jasmiinin oksia ei ihan hirveästi tarvitse kerätä. Ideana on että jokaiseen pöytään tulee kaksi maljakkoa. Tuota jasmiinia kasvaa tässä lähistöllä, eli tarkoituksena olisi häitä edeltävänä iltana käydä keräämässä niitä ja viedä ne valmiiksi maljakoihin odottamaan juhlapaikan asiakasvarastoon. Äitini luona kasvaa kuulemma myös jasmiinia, eli se on sitten varapaikka josta sitä lähdetään hakemaan jos meidän löytämä jasmiinipuska ei jostain syystä kukikkaan ensi vuonna tai jos se mystisesti vaikka katoaa jonkun puistotrimmaajan jäljiltä. Näillä mennään!

Muisk!! <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti