tiistai 21. heinäkuuta 2015

Häiden juomatarjonta

Tein tänään alustavan listan häiden juomingeista. Juhlapaikalle kun saa tuoda omat juomat, niin haetaan ne Simon kanssa pakettiautolla Tallinnasta. Kun vaivautuu tekemään laivareissun Tallinnaan niin siinä säästää ison summan rahaa. Ja samalla voi myös ostaa karkit meidän häiden karkkibuffetiin! Ja ehkäpä myös jotain kivaa kenkää tai käsväskää itselleen ;)


Netissä on super kätevä sivusto, jossa voi tilata ennakkoon isomman määrän juomaa ja se kerätään/pakataan valmiiksi odottamaan noutoa. Tämä sivusto löytyy osoitteesta http://www.viinarannasta.com 
Maksun voi suorittaa paikanpäällä juomia noudettaessa, tai maksun voi maksaa etukäteen pankkitilille. Nettisivujen mukaan juomat pystytään toimittamaan myös suoraan laivasatamaan, joka on todella kätevää. Ajaa vain auton ulos laivasta ja tadaa! Juomat odottavat valmiiksi pakattuina, kärrää ne vain autoon ja jättää auton satamaan ja hoplaa! Sen jälkeen voi lähteä keskustaan pienelle shoppailukierrokselle. 


Tahdomme että häissä on riittävästi juotavaa, mutta että kaikki pääsisivät omin jaloin kummiskin kotiin eikä olisi mitään örveltämistä. Alunperin tarkoituksena oli laittaa vessoihin ns. "piilopulloja", mutta nyt kun häihin tulee myös lapsia, niin se ei ehkä ole oikein sopivaa. Muutamissa häissä on tullut todistettua kun muutama Mirkku on nauttinut hieman liikaa piilopullojen sisältöä, ja se ei ole ollut oikein mikään kaunis näky. Jätetään siis piilopullot väliin ja tarjotaan jokaiselle alkumalja, ruokailun yhteydessä muutama lasillinen viiniä, kahvin kanssa avec sekä illan juomingeiksi siiderit ja oluet. Olemme laskeskelleet että seuraavanlainen satsi juomia pitäisi olla sopiva määrä:

- 20 pulloa kuohuvaa
- Kaksi pulloa alkoholitonta kuohuvaa
- 30 pulloa valkoviiniä (Riesling)
- 20 pulloa punaviiniä (Pinot Noir)
- Viisi pulloa avecia (Jaloviina)
- Neljä pulloa avecia (Kermalikööri)
- 9 lavaa kuivaa omena siideriä (216 tölkkiä)
- 2 lavaa jotain makeampaa siideriä (48 tölkkiä)
- 11 lavaa olutta (264 tölkkiä)
- Yksi lava Coca-colaa (24 tölkkiä)
- Yksi lava Lipton peach jääteetä (24 tölkkiä)
- Yksi lava Lipton lemon jääteetä (24 tölkkiä)

Alkoholittomiksi juomiksi valittiin tosiaan Coca-cola sekä kahta eri makua jääteetä. Ihan huikeaa kun jääteetä saa tölkeissä! Hyvä vaihtoehto limulle, kun kaikki jotka ovat holittomalla linjalla eivät varmasti halua juoda limua. Itseäni ainakin ärsyttäisi jos ainut holiton vaihtoehto olisi limu.


Hintaa tälle kaikelle tulee noin 750 euroa. Ei paha 80 hengen juomatarjoilusta. Täytyy vain vahtia uutisia ettei kukaan päättäjä saa päähänsä alkaa rajoittamaan juomien isompien määrien tuomista Tallinnasta Suomeen. Jos näyttää siltä että joku jostain syystä yrittäisi alkaa lakia muuttamaan,
lähdettäisiin varmasti aika pikaisesti käymään Tallinnassa, ja vietäisiin juomat Poriin Simon vanhempien lämpimään varastoon häitä odottamaan. Muuten haetaan juomat varmaankin keväällä/alku kesästä.

Muisk!! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti