tiistai 19. tammikuuta 2016

Päänvaivaa ja askartelua

Heissan!

Olen huomannut että kun häät järjestää saaressa, siitä koituu paljon enemmän päänvaivaa. Esimerkiksi astioiden vuokraus on nyt ollut suurin ongelmamme tällä hetkellä. Kuuppa menee jumiin. Astianvuokrausfirmat perii järkyttäviä hintoja astioiden kuljetuksesta Suomenlinnaan, jopa 300€!! Pelkästä kuljetuksesta!! Ei kiitti. Tarkoituksena olisi että astiat olisivat meillä jo perjantaina varastossa valmiina odottamassa, en voisi kuvitellakaan että hääpäivän aamuna pitäisi päivystää ja odotella astioita katteeseen. Se olisi kamalaa jos astioidenkuljetus jostain syystä myöhästyisi hääpäivän aamuna niin pahasti että emme kerkeisi saada ajoissa astioita pöytään ja juhlasali jäisi ihan vajaavaiseksi. Olen lähettänyt varmaan pariinkymmeneen eri firmaan tarjouspyynnön ja vastaukset/tarjoukset (jos vastausta ylipäätänsä edes saa) on välillä todella epäselviä. Kun haluamme selvän summan mitä mikäkin maksaa eikä vain jotain "sinne päin/hinta tarkentuu myöhemmin" liirumlaarumia. Tehdäänkin varmaan niin, että vuokrataan viikonlopun ajaksi pakettiauto jolla sitten voimme päivää ennen häitä käydä hakemassa itse astiat vuokraajalta ja ajetaan se sitten lautalla juhlapaikalle odottamaan. Samaan kyytiin saa sitten kaikki juomat, kynttilät, karkit, tarjoilukipot sun muut häärekvisiitat valmiiksi odottamaan juhlapaikalla meille varattuun varastoon. Lauttapaikkaa yritin jo varailla, mutta ne tuleekin vasta maaliskuun lopulla varattaviksi.

Sain viikonloppuna tehtyä valmiiksi vihdoin ja viimein häiden ohjelma/menutaustat. Tuohon päälle vain pari viikkoa ennen häitä tulostaa lopullisen menun ja toiselle puolelle ohjelman ja laittaa kaksipuolisella teipillä kiinni. Liima nimittäin vetää paperin vaan rumalle kuprulle, siksi kaksipuoleinen teippi :)


Samalla kun käytiin Porissa viikonloppuna, tulostettiin kutsun mukana lähetettävä infolappu jossa on infoa juhlapaikasta, lautoista, häälahjasta ja sun muusta. Tulostettiin myös itse tehdyt hääbingot, mutta ne pitää vielä trimmata paperileikkurilla sopivan kokoisiksi.


Nyt alkaa myös olemaan selvillä mitä kaikkia värejä häihimme tulee. Meille tulee pääväriksi laventeli ja lisäksi kermanvaaleaa, hempeää vaaleanpunaista ja rustiikkia. Seuraavaksi pitäisi vielä hankkia saippuakuplat, kertakäyttökamerat ja servetit. Ja lauantaina onkin ohjelmassa Love me do häämessut kaapelitehtaalla, sieltä varmasti tarttuu jotain super kivaa mukaan <3
Muisk!! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti