maanantai 11. huhtikuuta 2016

Paniikki joka tottelee nimeä koristeet

Hip!

Käytiin tuossa jokunen aika sitten Simon kanssa Suomenlinnassa katsastamassa meidän juhlatila, eli Pirunkirkko. Ei siis oltu koskaan käyty kyseisessä paikassa ennen kuin varattiin se, ja kuvissa tila näytti upealta. Muutenkin ajatus häistä Suomenlinnassa tuntui aika siistiltä. Noh, Pirunkirkolla sattui olemaan avoin iltanäyttö ja saatiin vihdoin aikaiseksi mennä ihan paikan päälle katsomaan juhlatilaa. Ja härregyyd, olihan se nyt aika upea! Mieletön suorastaan. Asiakasvarasto jonka saamme käyttöön häitä edeltävänä iltana on oikein mukavan kokoinen ja varastossa on niin iso jääkaappi että kaikki juomat mahtuvat kylmään odottamaan seuraavaa päivää, ja samalla sinne mahtuu hääkakku niin sen hakemista juhlapäivänä ei tarvitse stressata kun se voi viedä juhlapaikalle jo perjantaina.


Ainut mikä tilassa yllätti, oli sen koko. Se on ihan järkyttävän suuri. Mutta toisaalta meidän kutsuttujen vieraiden määrä on paisunut jo 100 henkeen, että ei se extra tila mikään huono juttu ole :) Tilaan kuuluvien kabinettien koko yllätti ihan totaalisesti, ne on niin isoja että niissä voisi järjestää jotkut pienet häät. Tarkoituksena meillä on jättää käyttämättä kabinettitilat ja keskittää juhla ylläolevassa kuvassa näkyvään "ruokasali" osioon sekä tanssilattiaan. Tanssilattialla onkin sitten mukavasti tilaa niin ei tarvitse olla kuin sillit purkissa. Yhteen kabinettiin sijoitetaan ainakin meidän hääseurueen omat tavarat sekä Olivian päiväuni paikka. Tarkoituksena olisi että minä sekä kaasot pukeuduttaisiin kabinettitilassa juhlapaikalla, en vain tajunnut tarkistaa että onhan tilassa kokovartalopeili. Jos peiliä ei ole niin sitten joko tuodaan kotoolta oma tai pukeudutaan kirkolla. Mennään kyllä vielä anyway kaasojen kanssa käymään yksityisvierailulla tilassa, kun pöytien paikat pitää vielä ilmoittaa juhlatilanhoitajille jotka sitten asettelee pöydät valmiiksi. Ruokapöytien lisäksi kun tulee pöydät mihin ruoka tulee tarjolle, omat pöydät erikseen juomille, karkkibuffetille, häälahjakuorille sekä ystäväkirjalle niin on ehkä järkevämpää piirtää jonkin sortin kartta että kaikki pöydät on sitten oikeilla paikoillaan aamulla.
Mutta sitten se kriisi. Aloin tässä murehtimaan että kun juhlatila on sen verta iso, niin miten siitä saisi koristeltua mahdollisimman söpön. Taisin ihan alkukirjoituksissa kovaan ääneen huudella että meille ei mitään pompomeja tule, mutta kappas kettua kun löysin itseni tilaamasta niitä 30 kappaletta, hihhii. En vielä ihan tiedä että kiinnitetäänkö ne kattoon (mihin menee kyllä hirveästi aikaa) vai laitanko niitä nätisti ikkunalaudoille. Tilasin kolmea eri väriä kolmessa eri koossa. Pompomien väreinä on hempeä vaaleanpunainen, vaaleanpunainen sekä laventeli ja kokoina 15cm, 20cm ja 25cm. Sen lisäksi paniikissa tilasin kuudet koristevalosarjat, 20 metriä vaalenapunaista tylliä karkkibuffettiin sekä diskovalon :D Hoplaa. Näillä pitäisi päästä alkuun.
Aika huimaa, meidän häihin on enään alle kolme kuukautta aikaa! Just tuossa kuukausi sitten mietin kun eräs tuttuni meni naimisiin että meidän häihin on enään neljä kuukautta aikaa ja tuntuu kuin siitä olisi vain viikko! Nyt se aika alkaa juoksemaan. Varsinkin kun palaan nyt kahdeksi viikoksi töihin ja sitten onkin jo toukokuu joka on täynnä jos jonkinlaista huvitusta ja hommaa, sitten tulee kesäkuu (ja polttarini toivottavasti :D) ja juomia pitää lähteä hakemaan tallinnasta, on juhannus, on hääpuvun pienennystä ja viimeinen sovitus ja vaikka ja mitä! Alkaa päivät Talsina loppumaan, jee! <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti